Styrketræning

Store bøffer på overarmene og vaskebræt på maven ser godt ud, men det er inde i kroppen, at styrketræning har den vigtigste effekt.

Uanset om du træner i et fitnesscenter eller derhjemme, giver du din sundhed et gevaldigt løft ved at træne din styrke. Allerede fra 25-30-års-alderen begynder vores muskelmasse at skrumpe med ca. 1 procent om året.

Kæmper du ikke aktivt imod den udvikling, går det kun ned ad bakke med din fysik, efterhånden som du ældes.

Ved at styrketræne kan du stoppe den kedelige udvikling og stadig have en fysik som en 30-årig, når du runder de 60. Det betyder blandt andet, at du også højt oppe i alderen kan deltage i alle de fysisk krævende aktiviteter, som du nyder i dag. Du får også stærkere knogler, der ikke knækker, og færre gigtsmerter, fordi dine muskler aflaster knæ, hofter og andre udsatte led.

Under styrketræning udskiller kroppen en masse gavnlige hormoner, der fx hæmmer de betændelsestilstande, der spiller en hovedrolle i sygdomme som åreforkalkning, type 2-diabetes, kræft og demens. Jo større musklerne er, og jo hyppigere de bliver brugt, desto flere af de gode stoffer kan de producere – til gavn for dit helbred.